El Campello

El Campello is een modern kustplaats, dat 23 km rustige, parelwitte, zandstranden heeft. Gelegen 14 kilometer ten noorden van Alicante.

Stranden

Het belangrijkste strand van El Campello is het prachtige brede zandstrand van Muchavista. In de omgeving zijn er een aantal charmante baaien, zoals die van La Coveta Fuma of La Venta La Nuza. Met kristalhelder water en uitstekend het hele jaar door maken het een ideale plek voor watersporten zoals zeilen, duiken en windsurfen.

 

Keuken

De lokale keuken in El Campello is typisch die van de Costa Blanca, die delicatessen combineert van zowel land als de Middellandse Zee.

 

Veel beschavingen hebben in dit gebied gewoond (Kelten, Iberiërs, Grieken, Romeinen, Moslims), die allemaal hun merk op de gastronomie hebben gelaten. Het dieet in El Campello is een typisch gezond mediterraan; De Costa Blanca is rijk aan vis, groenten, olijfolie, rijst en fruit en de ingrediënten die allemaal gebruikt worden om heerlijke, gezonde gerechten te bereiden, zoals Paella Valenciana, Arroz Negro (zwarte rijst), Arroz al horno (Oven gebakken rijst ), Arroz a banda (Vis- en Rijststoofpot), Arroz del Señoret (Princes rijst). Vanuit visgerechten zijn typische gerechten onder andere sappige lamschotels, konijn in knoflook, gebakken lamsbotje met knoflook en verse rozemarijn en zelfgemaakte worstjes en zwarte puddingen.

 

Als u een zoete tand hebt, dan zult u genieten van de lokale zelfgemaakte gebakjes en woestijnen waar de hele streek bekend is voor. Of Jijona-ijs (Nougat),

die is gemaakt met de amandelen van de regio.

 

Terwijl u in El Campello bent, kunt u de smaak met de ruime wijnen verrukken, een aanbod uit de regio, waardoor de kwaliteit van het Jalon-wijn wordt gekenmerkt door de kwaliteit en het boeket. Er zijn veel internationale restaurants in de buurt, door een ruime keuze aan gerechten uit de hele wereld te bieden.

Excursies
 

Als u El Campello bezoekt, adviseren we een reis naar de archeologische site van La Illeta dels Banyets en de beroemde Torre Vigía De La Illeta (toren), die een van de belangrijkste historische plaatsen in de Costa Blanca is.

 

Binnen een half uur rijden van de kust vindt u uzelf in een prachtig platteland en bergachtige zone. Het landschap is prachtig, bezaaid met fascinerende bergdorpen, allemaal met een geschiedenis en een verhaal om te vertellen.

 

Uitzicht vanaf het bergachtige bergvesting van Guadalest rivaliseert die van overal in Spanje, en er wordt gezegd dat je op een heldere dag zo ver als Ibiza kunt zien.

 

Voor outdoor liefhebbers zijn wandel- en fietsroutes te vinden in de omliggende bergen. Hier vindt u ook de beroemde Canalobre grotten.

 

Golf
 

Er zijn veel golfbanen in en rond Alicante, allemaal binnen een uur rijden van het resort.

 

Uit eten
 

Er is een grote keuze aan authentieke Spaanse restaurants en bars, die allemaal heerlijke maaltijden of tapas serveren. De El Campello Marina ligt aan het einde van de baai en biedt zowel een levendige vismarkt als een selectie van heerlijke restaurants.

 

Klimaat
 

El Campello heeft een typisch mediterraan klimaat; zoals het omringd is door bergketens, kan het soms erg warm worden in de zomer, maar in de winter wordt het beschermd tegen de koude noordenwind. Het gebied is gemiddeld jaarlijks bijna 3000 uur zonneschijn en de gemiddelde temperatuur overschrijdt gemakkelijk 20 graden.